Gå til hovedindhold

Social udvikling

Det er i legen, at børn øver sig på de sociale kompetencer. Børnene opbygger relationer, interagerer med hinanden, og de øver sig at gå på kompromis, vise hensyn og samarbejde.

Indhold

  Konflikthåndtering vægtes højt, hvor vi går ind og understøtter børnene i at sætte ord på følelser og forhandle sig frem til acceptable løsninger for begge parter. Vores struktur byder såvel på fri leg, men også rammesat leg i gruppetiden, hvor vi især kan understøtte de børn, der har brug for det.

  Vi lægger stor vægt på, at børnene får en fornemmelse af, hvordan de skal begå sig i et fællesskab. Hertil benytter vi 3 enkle positive ”leveregler”.

  1. Vi passer på os selv og hinanden
  2. Vi passer på vores ting
  3. Vi passer på dyrene og naturen

  Voksne der har deres gang i børnehaven skal bestræbe sig på dette og være gode rollemodeller. Vi opfordrer til, at alle taler pænt til hinanden - også selvom bølgerne går højt.

  Vi respekterer og anerkender forskellighed, og anser forskellighed som en ressource. Vi inddrager børnenes forskellige kunnen og viden, så hvert enkelt barn værdsættes for det de kan bidrage med. Børnene mødes på det niveau de er, der tages individuelle hensyn og stilles passende krav. Derved behandler vi børnene ens ved lige netop at behandle dem forskelligt.